Slideshow tekst

Mobile Golf Course

Uw specialist voor launchmonitoren en golfsimulatoren

Offerte aanvragen

Mobile Golf Course logo
Mobile Golf Course

Een golfsimulator voor thuis

Mobile Golf Course

De eerste golfsimulatoren dateren uit de jaren 70. De meeste golfers waren er indertijd nog niet bekend mee, ze werden o.a. op cruiseschepen geplaatst waar de happy few al dobberend op de oceaan een balletje kon slaan.

Langszamerhand kreeg de golfsimulator meer bekendheid, trof je ze op meerdere plekken aan zoals golfshops, indoor golfcentra en later ook bij de mensen thuis. Met name in Amerika en Canada tref je bij particulieren thuis een golfsimulator aan. Waarom juist daar?  Naast de enorme populariteit die de golfsport daar geniet zijn de huizen over het algemeen behoorlijk ruim om een golfsimulator te kunnen plaatsen. Daarnaast kan in grote delen van die landen in de winter überhaupt niet op een golfbaan gespeeld worden en ziet men de golfsimulator in de winter als een goed alternatief. Zowel voor training als het "lopen" van 9 of 18 holes.

Ontwikkelingen van golfsimulatoren

Door al die jaren heen heeft de computer, tevens het kloppend hart van de golfsimulator, een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Grafisch kan er nu zo veel hetgeen de beelden van een golfsimulator levensecht maken. Daarnaast maakt ook de hard- en software een ontwikkeling door die niet stopt, waarmee de balvlucht steeds realistischer wordt.

Al deze ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat heden ten dage een golfsimulator meer in het bereik is gekomen van de particulier. Er is meer keuze in toegepaste  techniek en maatvoering, en naast een complete golfsimulator in huis turn key opgeleverd zijn er tevens mogelijkheden voor zelfbouw, al dan niet met support van de leverancier/fabrikant.

De benodigde vierkante meters

Wat er zoal mogelijk is hangt, naast wat men er voor kan of wil uitgeven,  af van de  ruimte die voorhanden is.  Het advies is toch wel om een hoogte van 3 meter te hebben zodat je met al je clubs een swing kunt maken zonder het plafond te raken. Minder kan, maar is afhankelijk van je lengte en swingbaan. Een breedte van 4.50 meter is ideaal, hier kunnen zowel rechts- als linkshandigen de bal vanuit het midden slaan, en een lengte van 4, 5 of 6 meter zou mooi zijn. Andere afmetingen kan, zolang je maar een veilige swing kunt maken en niet te dicht met je neus op het impactscreen of hitting net staat. Daarnaast zijn er ook flexibele opstellingen, die bij droog weer in mum van tijd in je tuin staan.

Opstelling cabines/enclosures

Daar waar je de bal slaat moet je, naast het veilig een golfswing kunnen maken, er ook zorg voor dragen dat een bal geen muur of andere harde zaken kan raken. Een golfbal die als een ongeleid projectiel terugkomt moet je niet willen. Er zijn cabines waar je helemaal in staat, wel zo veilig bij een shank. Ben je een golfer die daar geen last van heeft, dan kun je ook kiezen voor een korte cabine  waar je voor staat. Deze cabines zijn voorzien van een impactscreen, hier wordt het beeld middels een beamer op geprojecteerd en hier sla je ook de bal tegenaan.

Wat al eerder ter sprake kwam is een hittingnet. Hier sla je in een net en is de projectie te zien op het beeldscherm van je computer of beter nog, op een groot TV screen. Voordeel van deze setup is dat je wat minder ruimte nodig hebt, en het systeem is dermate snel te plaatsen dat je niet voor een vaste opstelling hoeft te gaan.

Verschillende systemen

Er zijn verschillende systemen qua hardware, Mobile Golf Course heeft er drie die allemaal draaien op The Golf Club software. Deze software heeft prachtige graphics, meer dan 130.00 golfbanen en daarnaast kun je meedoen met online indoorgolftoernooien. Bij deelname, die overigens gratis is, krijg je dan een week de tijd om 4 x 18 holes te spelen en maak je deel uit van een spelersveld met deelnemers uit diverse landen. Daarnaast kun je ook via het Protee Discord platform afspreken om met iemand realtime te spelen. Daar zijn zelfs al live uitzendingen van op youtube.

Meer weten?

Je uitgebreid laten informeren over wat de mogelijkheden zijn, wat er wel en niet kan, en natuurlijk het ervaren van de verschillende systemen. Het kan bij Mobile Golf Course waar we graag een afspraak met je maken.

 

Vorige pagina